środa, 18 stycznia 2012
Płatki owsiane z gruszką
Potrzebny czas: 20 minut
Moja ocena dania: 4-
Składniki (dla 2 osób):
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 1 gruszka
- kilka orzechów włoskich
- woda
- 2 łyżki miodu
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Do gorącej wody (około 0,5 l) wrzucamy płatki owsiane i gotujemy około 5 minut.
Gruszkę kroimi w kostkę, orzechy siekamy. Wrzucamy do drugiego garnka z wodą (około 150 ml) i gotujemy około 5 minut żeby gruszki zmiękły.
Gruszkę i orzechy dodajemy do płatków owsianych. Przyprawiamy miodem i cynamonem.
Kilka dodatkowych słów:
Uważam, że orzechy będą lepiej smakować jeśli wcześniej nie będą gotowane z gruszką tylko zostaną dodane już do całości.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz